Metropolis + Vini + O.S.T.

2 minute read

Vsako leto se skupina Metropolis odloči, da se spet pokaže svojim fenom in za njih priredi koncert. Pa se je letos spet to zgodilo. Včeraj za njihovo dvanajsto obletnico v Orto Klubu. Tokrat sem se jim na odru pridružil tudi jaz.

HotschkoNekje januarja letos sem v Orto Baru srečal Hotschka in ker sem lansko leto njihov koncert zamudil, sem ga vprašal, kdaj ga nameravajo prirediti to leto. Da ga letos spet ne zamudim, seveda. Hja, po nekaj malinovcih je padla ideja, hej, kaj pa če bi letos jaz naštudiral en Motörhead komad, pa da ga potem skupaj odžgemo na tem koncertu. Ker sem v preteklosti z njimi že sodeloval pri projektu O.S.T. vem, da ga fantje znajo žgat in da bi zadeva lahko čisto fajn uspela, zato sem seveda privolil.

Naslednji dan pa cel problem, skupine Motörhead in njihovih komadov skoraj ne poznam, razen dveh, Ace of Spades in Eat the Rich, ta dva pa tako ali tako poznajo vsi, pa jih nekako ne bi ravno pel, bi se mi zdelo preveč “komercialno”. Treba je narest nekaj, da se bo tudi hardcore Motörhead fenom zdelo kul. Kaj naj drugega, kot da se pozanimam pri strokovnjakih za Motörhead, Maticu in Krču. Seveda se dobimo na dveh do treh malinovcih in predlagata mi Orgasmatron. Pa naj bo!

Vini In je bilo! Včeraj, Orto Klub, Metropolis, Vini in, kakor so to poimenovali, “one song reunion” z O.S.T. Koncert se je začel nekje ob pol enajstih, fantje so bili glasni kot vedno, saj veste “everything louder than everyone else”, tako pač mora biti. In ker je tako bilo, so video posnetki v kurcu, zvok je namreč popačen do te mere, da se ne razloči skoraj ničesar. V prihodnosti sicer upam na avdio posnetek koncerta, pa bom poskusil nekako skombinirat zvok in sliko, da se bo šikalo, zaenkrat pa samo slikce, ki jih lahko že cel čas opazujete ob besedilu, ki ga trenutno prebirate.

Moj Orgasmatron se je iztekel dobro, glede na aplavz in kasnejše pohvale baje celo odlično, mogoče lahko naslednje leto pričakujete ponovitev, le z drugim komadom kajpada.

Lado Naslednji gosti pa, kot že omenjeno, “one song reunion” skupine O.S.T., za potrebe tega sta se Hotschku, Griši in Anžetu pridružila še Lado in Josser in več kot kulturno so skupaj odžgali komad YFB.

Končalo se je nekje okoli polnoči, takrat se pač v Ortu morajo končati koncerti, ne gre drugače. Super, drugo leto sem spet tam! Na koncertu mislim, v Orto bom po vsej verjetnosti zašel že kaj prej.

Updated: