Moji certifikati

2 minute read

Pred kratkim sem po hiši besno iskal kam so se skrile moje prastare vinilke. Seveda jih nisem našel, seveda, kot zakleto, tistega, kar iščeš, nikakor ne najdeš. No, te vinilke so se čez nekaj časa našle kar same od sebe, evo:

Ni jih ravno veliko, zame čisto prehitro so jih namreč prav nesramno povozili CDji, škoda.

Ampak ne bom pisal o vinilkah, med njimi se je namreč našlo še nekaj drugega, moji certifikati! Verjetno sem jih med vinilke vtaknil zato, da se ne zmečkajo.

Spomnil sem se, kako sem te zadeve dobil. Nekega dopoldneva sem sedel v pisarni, ljubilo se mi ni čisto nič, bil sem namreč hudo mačkast, pa sem kar tako brskal po internetu in bral celo spame v mojem mailboxu. Eden me je zbodel v oči, Brainbench.com promocijsko ponuja, da lahko brezplačno online rešim nekaj testov in, če jih seveda uspešno rešim, tudi brezplačno na dom prejmem diplomo.

Kot Titov mladinec sem seveda navajen raznoraznih diplom, pa sem šel zadeve reševat. Odločil sem se za testa iz HTML 4.0 in PHP 4, diplomi sta čez nekaj dni prišli po pošti:

Tole je moja master diploma za znanje PHP 4 iz leta 2000.

Tole pa diploma za znanje HTML 4.0 iz leta 2000, kaj sem zabrkljal, da tudi tale ni master, se ne spomnim, jebiga.

Potem sem za nekaj let pozabil na tale brainbench.com, ko leta 2005 prileti še en spam, spet promocijska ponudba, spet lahko brezplačno opravljam test, certifikati so mi namreč v petih letih že potekli, pa je treba zadeve obnoviti. Super, gremo probat še enkrat.

Tokrat se odločim samo za PHP 4. Ne sprašujte me, zakaj se nisem odločil za PHP 5, takrat je bil namreč že kakšno leto zunaj. Iskreno, pojma nimam. Predvidevam, da v PHP 5 takrat še nisem prav besno delal, saj veste, kako se je težko odločit za menjavo verzij PHPja na strežnikih, ko enkrat vse dela tako lepo in brez problemov.

No, kakorkoli, tukaj je rezultat:

Spet MASTER! Izdelal sem z rezultatom 4.77 od 5, pa še nekaj, kar so tam opazili:

Scored higher than 95% of all previous test takers.

Demonstrates understanding of most advanced concepts within the subject area. Appears capable of mentoring others on the most complex projects.

Strengths- Functions

  • Language

Weak Areas- None Noted

Tokrat sem za certifikat v fizični obliki moral plačat $15. Pa kaj bi to, kot sem že rekel, Titovemu mladincu diplom ni nikoli dovolj :)

Še do današnjih dni mi ni jasno, če sploh kateri slovenski delodajalec kaj da na te Brainbench certifikate. Če me ne bi pospamali, jaz za njih verjetno sploh vedel ne bi :)

Za konec pa še pozdrav, primeren današnjemu prazniku. Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Updated: