Biohazard v Mariboru

2 minute read

Skupino Biohazard poznam najbolj iz sodelovanja z eno meni ljubših skupin Onyx, drugega njihovega ustvarjanja ne poznam prav dobro. Vseeno sem se pustil prepričati Lukatu, da ta koncert obiščem.

Pa sva šla. Maribor sem nazadnje obiskal kar nekaj let nazaj, pa sem bil malo presenečen, kako je spremenjen vpad vanj. Vseeno ni bilo preveč komplicirano, pa sem vseeno našel center in kmalu zatem še Koroško cesto, po kateri padeš direktno do Štuka. Štuk je enak kot je bil nekaj let nazaj, le šank v dvorani je malo prestavljen.

Dogajanje se je začelo ob osmih, kot sicer obljubljeno, ampak z nizom predskupin. Imen prvih dveh si nisem zapomnil, ker me nista ravno navdušili, potem pa so na oder stopili Godscard, ki jih sicer še nikoli nisem slišal v živo, pa tudi njihove muzike ne poznam, sem imel pa povsem po naključju rahlo smešno prigodo z njihovim pevcem v Orto klubu.

Takrat sem na drugem koncu Orta opazil nekoga, za katerega sem mislil, da je Luka iz Fetishe, pa se mi takrat pač ni dalo vstati, da bi ga pozdravil, sem pa kasneje naletel nanj v stranišču in ga oblajal tam. No, ko sem to že vse storil, sem ugotovil, da tip sploh ni pravi, pa vseeno, sva pač rekla nekaj besed. Opazil sem, da je hripav, pa sem ga vprašal, kaj je počenjal. Povedal mi je, da je pevec v metal bendu, jaz pa sem mu odvrnil, da sem to tudi jaz nekoč bil, pa nisem bil nikoli po koncertu hripav, poleg tega pa sem še prvi glas Orta. Seveda me je fant samo čudno gledal, ko sva pa skupaj šla mimo vhoda in varnostnikov, sem gospodom rekel, da naj povejo kdo sem. In so v en glas to tudi storili: prvi glas Orta! Vmes je fant tudi omenil, da se njegov bend imenuje Godscard.

So pa Godscard v Mariboru odlično odigrali svoj set, dober zvok in dober performance.

Za naslednja skupino sem najprej mislil, da so iz tujine, verjetno pač uraden spremljevalni bend Biohazardov, pa sem se uštel. Fantje so naši sosedje, baje iz Samobora, imenujejo se Deafness By Sound, Google pa o njih ne ve nič, čudno. So pa odličen in uigran hardcore bend, prvi komad se mi zdel sicer malo razsut, ampak so potem vse ostale odigrali več kot odlično. Super je bila tudi komunikacija s publiko, nekoliko čudno je izpadlo le to, da fantje niso oblečeni prav nič tipično hardcorovsko, prej bi rekel, da so povsem brez nekega imidža, vsak je bil oblečen po svoje, pa je izgled izpadel nekako tako, kot da so ravnokar na ulici pobrali nekaj fantov in jih postavil na oder.

Močno pozno, tako na oko bi rekel malo pred enajsto, se ne spomnim, nisem gledal na uro, so pa začeli glavne zvezde večera, Biohazard. Ponavadi na koncertih skupin, katerih glasbe ne poznam, ne uživam pretirano, ponavadi pač z zanimanjem poslušam in opazujem njihov performance. Tega za Biohazard ne bi mogel reči, imel sem občutek, da mi je ta glasba prav blizu, pa čeprav nisem poznal niti ene skladbe, ki so jo odigrali. Prav neverjetna je tudi njihova energija na odru, fantje so močno živahni, pa nihče od njih ni ravno mlad, skupina namreč obstaja že natanko 20 let.

Po koncertu sem še malo futral svojo nostalgijo, obiskal sem še after party v Pekarni, klub MC se v zadnjih 10 letih ni spremenil čisto nič, vsaj tako se mi je zdelo. Tudi glasbo vrtijo še kar isto, tako, ki mi je močno všeč.

Res super večer, 10:5 za dobre vtise.

Updated: