Nove igračke

1 minute read

Nekoč davno, davno, kakšnih 20 let nazaj, je nekje živel fant, ki si je blazno želel gramofona, pa ne le enega, kot Egon v Kralju ropotajočih duhov, ampak kar dveh, močno so mu bili namreč všeč DJi, pa si je želel zadevo preizkusiti tudi sam.

Napraskal je ravno prav denarja, da si je kupil (za začetek le en) gramofon, ki je bil najbližje tistim, ki jih uporabljajo DJi, pa vseeno dovolj poceni, da je šlo. Poprosil je soseda tovornjakarja, da mu zadevo pripelje iz Münchna, vendar ga je pozabil opozoriti, da zadeva tehta okol 10 kg, pa se je ubogi sosed prekleto namučil, ko je tisto težko žival nosil iz Conrada do prostora, kjer je imel parkiran tovornjak.

Poleg gramofona si je fant seveda omislil tudi DJ mikser, spet takega, dovolj podobnega tistim, ki ga uporabljajo pravi DJi, pa vendar dosegljivega njegovi dijaški denarnici. Preden je poba napraskal denar za še en gramofon, je mikser že crknil, zadeve je seveda izdatno uporabljal in se učil zahtevanih DJ spretnosti, vmes pa tudi pridno nabavljal vinilke, kolikor je proračun dopuščal. Fant nikoli ni uspel nabrati dovolj denarja za opremo, saj je vmes ugotovil, da tudi tisti gramofon, ki ga je kupil, za DJe ni ravno najbolj uporaben, pa je bil kar naenkrat spet povsem na začetku, vsaj kar se opreme tiče. Nekaj znanja je pa le pridobil v tem času. Kariera DJa se je končala, še preden se je začela, je pa gospodič obdržal gramofon:

Fant je medtem odrasel, pa ima v denarnici tudi nekaj denarja, ki ga lahko tu in tam zapravi za neumnosti, pa je, iz nostalgije in zadovoljevanja neizpolnjenih otroških želja, naročil nekaj opreme, ki je prišla v dveh velikih škatlah:

Notri je bilo še več manjših škatel:

Ko je vse skupaj razpakiral in sestavil, je izgledalo takole:

Zaenkrat so zadeve na pisalni mizi, ki pa je prenizka, pa bo potrebno očitno kupiti še nekaj, kamor se jih bo postavilo, fant se spogleduje s Quiklok JZ-775, ravno tako pa bo potrebno seveda tudi monitorje dvigniti nekam višje, v višino glave.

Če koga zanima, kaj točno je na sliki, še podatki:

Updated: