Marilyn Manson, Križanke

2 minute read

Skoraj bi se lahko zgodilo, da bi ostal pred vrati Križank. Toliko časa sem se namreč odločal, ali bi sploh šel na ta koncert, da so razprodali vse karte. Mojo sem potem kupil kar na cesti od nekega Italijana, za 35 evrov, kar je 5 evrov dražje kot v predprodaji. Relativno majhna kazen za mojo brezbrižnost. Kazen bi namreč morala biti vzgojna, tako vsaj meni boter Mesec.

Po enem malinovcu v parku pred Križankami, ko je ravno začela predskupina, smo se počasi odpravili notri. Jah, gužva, kaj smo pa pričakovali. Zaradi nje smo zamudili cel nastop predskupine, pa ni važno, saj smo prišli gledat njegovo satansko visočanstvo Marilyna Mansona. Še en malinovec v preddverju, pa pred oder. Spet nepopisna gužva, jebiga, za pričakovati, glede na to, da je bil koncert razprodan. Je potrebno omeniti, da je bilo tudi vroče kot v peklu? Kako prikladno.

Okoli pol enajstih pa je padla zavesa in koncert se je začel. Ali naj rajši rečem, da se je začel polom? Ozvočenje sicer dovolj močno za Križanke, ampak zvok razmazan. Po odru je cel čas kar mrgolelo roadiejev, saj je gospod Manson kar naprej prevračal stojalo za mikrofon in po odru metal mikrofone, od roadiejev pa, kot vse kaže, zahteva, da to sproti pobirajo s tal. Fant bi rad očitno izpadel kul, ampak po odru švigajoči roadieji so vse prej kot to.

Metanje mikrofonov po odru je seveda zahtevalo svoj davek, saj so počasi začeli odpovedovati kar sredi njegovega petja, pa jih je po odru razmetaval še malo bolj. Njegovi pomočniki pa so mu seveda sproti pridno nosili nove in nove.

Že od začetka je bilo sicer precej opazno, da ima gospod Manson vnaprej posnetih kar nekaj vokalov, ko pa so začeli odpovedovati še mikrofoni, je bilo to še bolj opazno. Če je pevec brez mikrofona, vokal se pa sliši, je to rahlo čudno, ja? Pa bi še nekako razumel, če bi imel posnete backvokale, ampak fant ima predposnete tudi nekatere screame. Je možno, da mu glas ne zdrži celega koncerta, pa se takole “šlepa”? Pride komu na pamet kakšen drug razlog za to?

Cel nastop je bil brez repa in glave, prekinjen z nekaj blackouti na odru, ko si na odru videl samo švigajoče roadieje z lučkami, verjetno so pripravljali sceno, ampak, glej ga zlomka, kakšnih hudih sprememb scene, razen pri čisto zadnjem komadu, ni bilo.

Sta mi bili pa vseeno dve stvari všeč, ne boste verjeli.

Najprej izbor zaključnih komadov, The Beautiful People in The Nobodies, ki sta meni ena od ljubših njegovih. Pri zadnjem komadu, The Nobodies, si je, kot že rečeno, privoščil spremembo scene, ali bolje rečeno, dodatek na sceni. Marilyn Manson je zadnji komad namreč odpel na ogromnem stolu.

Druga stvar, ki mi je bila všeč, je pa njegova izgovorjava besede Slovenija. Saj veste, kako se večina tujih nastopajočih po odru dere nekaj, kar se sliši kot Slovinijaaaa! Gospod Manson pa ne, prav lepo in razločno je nekajkrat zakričal Slovenijaaaaa! Pohvalno.

No, konec koncev je bila pa, kot vse kaže, večina publike vseeno navdušena nad koncertom. Med odhodom s prizorišča sem ujel tudi nekaj pogovorov, mladci so bili celo navdušeni nad zvokom. No ja, mogoče sem pa le jaz malo preveč tečen, ali pa mogoče celo že gluh. Staram se, očitno.

Po koncertu sem zavil še v Orto na malinovec do dva. Tam sem srečal Tiso, ki je bila tudi zelo razočarana nad koncertom, za istim omizjem pa sem ujel še pogovor pevcev dveh znanih slovenskih skupin in enega znanega producenta, ki tudi niso bili preveč navdušeni. Mogoče so pa tudi ti trije gluhi in stari, kdo bi vedel.

Updated: