Tisa Frelih, naša tonka

2 minute read

Ko smo s skupino Wicked Crew iskali tonskega mojstra, ki bi nas spremljal po koncertih, je Tisa prišla kot naročena. Mi smo potrebovali tonca, ona je pa potrebovala skupino, ki ji bo poligon za učenje. Pred nekaj dnevi sem zasledil, da so jo opazili tudi na novomeškem radiu Studio D in jo povabili na intervju.

Naša skupina že davno ne obstaja več, Tisa je pa svojo pot tonskega mojstra nadaljevala in, po več kot uspešnem sodelovanju z nami, sodelovala še s kar nekaj skupinami. Zvok je delala za kamniške nu-metalce Corkscrew, ravno tako kamničane, skupino Billy the Kid, industrijske gotske darkerje Fetisha, pop rokerje Lunapark, metalce Noctiferia, primorske rokerje Tide od njihovega začetka v Sloveniji, skupino Siddharta na lanskoletni dvoranski turneji, te dni pa jih spremlja tudi na njihovi aktualni klubski turneji.

Da pa ne bom samo težil z dolgočasno biografijo in naštevanjem zaslug za narod, bom rajši povedal dve anekdoti iz časa Wicked Crew.

1. Tisa nas nategne

Imeli smo koncert v klubu Zakon na Vrhniki, Tise takrat še nismo poznali, je pa preko interneta obljubila, da pride na koncert in nas obvestila, da želi imet majčko z napisom Wicked Crew. Vljudno smo ji pojasnili, da majčke ne more imet, ker namreč nimamo velikosti primerne za deklice, pa je pač brez veze, da jo uporablja le za spalno srajco. Majčke smo sicer imeli vedno seboj, eno sem imel oblečeno jaz, na koncu koncerta sem jo vedno slekel in podaril nekomu iz publike. Glej ga zlomka, Tisa je držala besedo, pojavila se je na koncertu, vendar mi tega nismo vedeli. Ko se je naš nastop bližal koncu, sem seveda majčko slekel, vprašal publiko, kdo jo želi, dvignila se je roka, pa sem jo vrgel v tisto smer. Ja super, kasneje se to dekle, ki je ujelo majčko, prismeji do nas in se predstavi, jaz sem pa Tisa. 1:0 zanjo, damn!

2. Naša tonka

Bilo je v klubu Triglav, na natečaju z imenom Kdo bo osvojil Triglav?, na katerega smo se prijavili. Tam smo tudi po Tisini zaslugi dobili nadimek najbolj glasnega benda v Triglavu. No, po dobro opravljeni nalogi, torej odšpilanih 20 minutah, kolikor smo imeli na voljo, smo se umaknili v backstage. Tisa je bila seveda tudi zelo zadovoljna in z našim nastopom in tudi s tem, kako nam je zadeve poštimala, da se je vse skupaj slišalo še boljše in je hitela to svoje veselje delit z nami. V njenem naletu jo je pa pred vrati backstagea ustavil redar, verjetno misleč, da je kakšna podivjana najstnica, ki se besno želi družit z bendom. Ko smo opazili, da je ne spusti notri, ker ni član benda, smo seveda ukrepali in pojasnili, da je član benda, saj je vendar naša tonka. Ni šlo, vendar smo mu po krajšem pregovarjanju le uspeli pojasniti kdo je in zakaj ne bi nič škodilo, če jo spusti naprej. Kasneje smo zadevo še enkrat premleli in prišli do zaključka, da je verjetno redar mislil, da je Tonka njeno ime in mu ni bilo povsem jasno, kaj naj bi imelo to veze s tem ali je član benda ali ni. Tipček se je še dobro držal, da nam ni zabrusil, da je čisto vseeno, tudi če je Mojca ali pa kaj drugega, notri ne gre!

Updated: