One Step Closer

1 minute read

S Šolo za nastopanje Bast izvajamo promocijske street showe po Ljubljani že od konca avgusta. Naši stalni lokaciji sta Šuštarski most in Prešernov trg. O enem showu na Šuštarskem mostu je pisal že had, ki nas je takrat prišel pogledat in pofotkat.

Ti street showi so sestavljeni iz hip hop plesa, show danca, break danca in petja. Zanimivo je predvsem to, da zvočnik, ojačevalec, mešalno mizo, kompresor, vokalni multiefekt, dva brezžična mikrofona in še računalnik, s katerega vrtimo glasbo, napajamo z akumulatorjem. Zaradi te omejitve je sicer zadeva mogoče malenkost prešibka za odprt prostor, ampak sliši se nas pa le, če le pridete dovolj blizu. Sem se pa z zadevami tako potrudil, da sem s svojo opremo, o kateri sem že pisal, nastop avtomatiziral do te mere, da le na začetku stisnem “Play”, nastavitve efektov se pa sproti, sinhronizirano z glasbo, spreminjajo s pomočjo MIDI signalov.

Prilagam še kratek utrinek z nedavnega showa na Prešernovem trgu, kjer skupaj z Alešem, plesalcem, koreografom in vodjo Šole za nastopanje Bast, kruliva pesem One Step Closer skupine Linkin Park.

Video umaknjen, ker je bil v zastarelem formatu FLV

Še nekaj fotk za radovednejše:
Letošnja premiera v Portorožu in Piranu, eden septembrskih nastopov na Šuštarskem mostu, pa še lanskoletna premiera v Portorožu in Piranu in eden od lanskoletnih nastopov na Šuštarskem mostu.

Updated: