Wicked Crew 8. rojstni dan

1 minute read

Kot sem že napovedal, smo to soboto z Wicked Crew odžagali naš zadnji koncert. Lahko bi mu rekli tudi potencialno tradicionalni zadnji koncert, ampak več o tem kasneje.

Koncert se je zgodil v Orto klubu v organizaciji Mateja in Črta iz Dirty Skunks, ki sta izvrstno poskrbela za promocijo in privabila okoli 90 hrupa željnih poslušalcev.

OPOZORILO: Spodnji posnetki so izredno zanič, Orto je pač glasen klub, pa se je mikrofon na kameri odločil, da se tega nikakor ne gre. Vsekakor svetujem, da pred predvajanjem stišate svojo poslušalnico. Če pa se komu zdi zadeva povsem neposlušljiva, si pa lahko ogleda tiho različico pri hadu. Jebiga, bi pa prišli na koncert, a ne?

Posnetki umaknjeni, ker so bili v zastarelem formatu FLV

Zadevo smo začeli tradicionalno, kako drugače kot z Are We Loud Enuff?

Are We Loud Enuff?

Nadaljevali smo s Try To Think, N.B. in Cracked.

Cracked

Sledil je Wicked One, potem pa smo poskusili malo umiriti razigrano publiko z našo edino baladico Hollow Man.

Hollow Man

Skupaj s publiko smo si zapeli Happy Birthday, odšopali Bring Tha Noize in počasi poskusili zaključiti z Da-Nu-One. Posebni efekti not-so-steady-cama so delo Hotschka, pevca in basista skupine Metropolis ter basista skupine O.S.T.

Da-Nu-One

Pa ni šlo, zaključiti namreč. Publika se ni dala, zahtevali so še. Kaj nam je preostalo drugega, kot da smo odšpilali še enega. Takole:

Mi smo se tukej zbral in js mislm dej tu prou!

Na koncu zadnjega posnetka lahko tudi slišite debato o tem, ali bi mogoče vseeno odigrali še kakšen koncert in kdaj. Predlogi so bili različni, od desete obletnice, do devete, za katero sem izjavil, da je čudna, do res čudne, osem in pol.

Kasneje je do mene prišel Franci Rogač, znani pravljičar, in mi skoraj užaljeno povedal, da devet pa vsekakor ni čudna številka, saj je pravljična. Pa sem se res spomnil na tisto znano, za devetimi gorami, za devetimi vodami, … Madona, pa res, devet je povsem lepa številka, zakaj ne bi drugo leto koncerta ponovili?

Tudi Hotschko me je malo opogumil, ko mi je povedal, da z Metropolis že nekaj let zapovrstjo izvajajo zadnji koncert, lanskega so celo poimenovali “tradicionalno zadnji koncert”.

Zakaj pa ne, imenujmo mi tale sobotni koncert kar potencialno tradicionalni zadnji koncert, bo pa vsekakor potrebno še nekaj prepričevanja ostalih članov benda, da bo stvar zaživela.

Updated: