Metal Champ, Planet Music, Dunaj

3 minute read

O Metal Champu sem že pisal, ko se je dogajalo izbirno tekmovanje v Orto baru. Takrat so se Age of Ants uvrstili v polfinale, ki je potekalo včeraj na Dunaju v klubu Planet Music. V kombiju je bil en sedež še prost, pa sem se prislinil zraven.

Odhajalo se je prav po rokenrolovsko, najprej ob desetih, ampak ne bo šlo, Dean prihaja z letalom s Krete, na Brnik prileti šele 11:20, štartamo ob dvanajstih torej. No, ne še, letalo ima seveda zamudo, Dean do nas pride šele nekaj pred eno. Štartamo torej takrat, rokenrol, jebiga.

Vožnja poteka brez posebnih zapletov, na Dunaj prispemo malo pred šesto uro, klub pa tudi najdemo brez težav. Ampak, glej ga zlomka, event se začne že ob šestih, ko se uspemo zbasat v klub, ujamemo zadnji komad drugega nastopajočega benda, blah. Škoda, prvi band je moral sekat, od ostalih bendov so prejeli največ točk, pa tudi žirija jih je ocenila kar dobro. Nasploh ta večer v Planet Music ni bilo slabega benda, noro!

Zodiac Ass

Avstrijski bend, fotke nimam, nisem jih namreč videl, kot že rečeno, škoda.

Spletna stran: http://www.zodiacass.com/

Žirija 42,5, publika 5, bendi 70,83, skupaj 118,33 točk, četrto mesto.

Defy

Avstrijci, slišal sem le zadnji komad, zanimiva zasedba, bobni, kitara, bas, klaviature, dva vokala, kitarist in klaviaturist.

Spletna stran: http://www.defy.at/

Žirija 0, publika 4,5, bendi 23,51, skupaj 28,01 točk, zadnje mesto.

Sunday Fury

Super bend z Madžarske, klasična zasedba, dve kitari, bas, bobni, večglasno petje, kul. Če sem prav zasledil, so odigrali priredbo komada Helter Skelter skupine The Beatles ali pa so se zgledovali po kakšnem drugem bendu, ki je že naredil to priredbo. Komada ne poznam tako zelo dobro, pa nisem povsem prepričan, da imam prav.

Spletna stran: http://www.myspace.com/sundayfury

Žirija 21,25, publika 8, bendi 23,61, skupaj 52,86 točk, šesto mesto.

Predathor

Avstrijci, spet klasična zasedba, dve kitari, bas, bobni in vokal. Presenetil me je predvsem vokal, izredno nizek growl, ampak hkrati tudi izjemno melodičen, super! Presenetili so tudi z izbiro priredbe, Coolio in njegov Gangsta’s Paradise, nenavadna izbira za metalce, smo pa to priredbo slišali ta večer še enkrat, od naslednjega benda.

Spletna stran: http://www.predathor.com/

Žirija 21,25, publika 12, bendi 11,81, skupaj 45,06 točk, sedmo mesto.

Staub & Shatten

Spet Avstrijci, zelo zanimiva zasedba, klasično metalska, dve kitari, bas, bobni, vendar dodan DJ, prav nenavadno za metal bend. K sicer dosti tipčnemo metalskemu zvoku so z elektroniko dodali še eno dimenzijo, meni všečno, kaj pa zagrizeni metalci pravijo na tovrstna eksperimentiranja pa ne vem, se bo že kdo oglasil v komentarjih. DJ je sicer tudi občasno prevzel vlogo drugega vokala. Tudi ti so odigrali Gangsta’s Paradise, mi je bila pa njihova izvedba bolj všeč, kot izvedba tega istega komada prejšnjega benda.

Spletna stran: http://www.myspace.com/staubundschatten

Žirija 85, publika 32, bendi 59,03, skupaj 176,03 točk, prvo mesto in nastop na Metal Campu.

Saturus

Spet odličen bend, spet Avstrijci, kitara, bobni, vokal in basistka, odličen nastop, zelo všečno.

Spletna stran: http://www.myspace.com/saturus

Žirija 85, publika 49, bendi 35,42, skupaj 169,42 točk, drugo mesto in nastop na Metal Campu.

Excess Pressure

Nemški bend z vokalistom, ki močno spominja na Hurleya iz nadaljevanke Lost. Sicer klasična zasedba, dve kitari, bas, bobni in vokal, ki občasno poprime tudi za tretjo kitaro. Edini še kar napolnili prostor pred odrom s publiko, verjetno navijači, ki so jih pripeljali seboj, ti so se pa pobrali iz dvorane takoj, ko je bend končal z nastopom.

Spletna stran: http://www.excess-pressure.de/

Žirija 42,50, publika 90, bendi 23,61, skupaj 156,11, tretje mesto in nastop na Metal Campu.

Ideas

Bend z Madžarske, kitara, bas, bobni, klaviature in ženski vokal, ne slabo, ampak vseeno nreprepričljivo. Odigrali so priredbo komada Can You Fell The Love Tonight iz filma Lion King, avtor Elton John.

Spletna stran: http://www.ideas.extra.hu/

Žirija 0, publika 6, bendi 35,42, skupaj 41,42 točk, osmo mesto.

Age of Ants

Slovenski zmagovalci predizborov, dve kitari, bas, bobni, sampli in ženski vokal. Nastop močno boljši kot v Ortu, mogoče zaradi večjega odra, ne vem. Vsi so se na odru razživeli, pohvalno, ampak lahko je še boljše. Tudi zvok je bil tokrat boljši kot zadnjič v Ortu. Odigrali priredbo komada Sledgehammer Petra Gabriela.

Spletna stran: http://www.ageofants.com/

Žirija 21,25, publika 6, bendi 35,42, skupaj 62,67 točk, peto mesto.

Ecliptica

Za konec so nastopili še gostje večera pred skoraj povsem prazno dvorano, publika je res spremljala le bend, za katerega so prišli navijat in se pobrala domov takoj po nastopu njihovih favoritov. Škoda, zamudili so nastop odličnega benda, uigranega, dva vokala, moški in ženski, drugače klasična zasedba, dve kitari, bas in bobni.

Spletna stran: http://www.ecliptica.at/

Updated: